Kennisbank

In deze kennisbank vind je informatie over alle relevante categorieën met betrekking tot honden. De uiteenlopende onderwerpen bieden een beter beeld van wat een hond allemaal nodig heeft voor een gelukkig leven. Van je hond beter begrijpen tot aan optimaal inspelen op de behoeften van de trouwe viervoeter. Laten we de verschillende categorieën onder de loep nemen:

Kennisbank

In deze kennisbank vind je informatie over alle relevante categorieën met betrekking tot honden. De uiteenlopende onderwerpen bieden een beter beeld van wat een hond allemaal nodig heeft voor een gelukkig leven. Van je hond beter begrijpen tot aan optimaal inspelen op de behoeften van de trouwe viervoeter. Laten we de verschillende categorieën onder de loep nemen:
Beweging

Gezondheid

Een goede gezondheid heeft natuurlijk de allerhoogste prioriteit. Niet alleen is het zielig wanneer jouw hond zich niet goed voelt, maar dat levert nog andere negatieve effecten op ook. Als baasje speel jij een sleutelrol in het behouden van een goede gezondheid voor de hond. Leer daarom alles over de zaken die goed voor hem of haar zijn. Zo hou je de touwtjes altijd stevig in handen.
Gedrag

Onderweg

Samen met jouw hond avonturen beleven, is een van de leukste voordelen van een hond hebben. Dit geldt voor jou als baasje, maar ook zeker voor jouw maatje. Desondanks zijn er wel veel zaken om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld alle handige spullen voor onderweg? In deze categorie kom je meer te weten over waar je op moet letten wanneer je je hond ergens mee naartoe neemt. Zo ga je altijd op een 100% veilige en comfortabele manier met hem of haar op pad!
Rasgroepen

Rasgroepen

Verschillende rassen worden onderverdeeld in verschillende rasgroepen. Het bepalen van de rasgroep is dan ook de eerste stap bij het aanschaffen van een nieuwe hond. Leer meer over deze verschillende rasgroepen en wat ze allemaal te betekenen hebben. Binnen de kortste keren krijg je hierdoor een volledig beeld van de voor- en nadelen van verschillende rasgroepen. Het is wel zo fijn wanneer je hond ook goed bij je past.
Rasgroepen

Rassen

Naast de rasgroepen zijn er natuurlijk nog de verschillende rassen. Het aantal verschillende rassen is tegenwoordig enorm groot. Dit betekent automatisch dat er bijzonder veel informatie over bekend is. Met ieder ras moet je weer net op een andere manier omgaan. In deze categorie bekijken we per hondenras wat er allemaal aan belangrijke informatie beschikbaar is. Zodoende heb je altijd toegang tot alle kennis die voor jou en je hond relevant is.
Rasgroepen

Training

Het trainen van je hond is een van de belangrijkste onderdelen van een goede opvoeding. Als baasje heb je er jarenlang profijt van wanneer je trouwe viervoeter de juiste dingen aanleert. Hoe jonger de hond daarbij is, hoe beter. Een complete training zorgt voor een sterk verbeterde band. Het gaat veel makkelijker en duidelijker zijn om op dagelijkse basis met je hond om te gaan. Zowel voor jou als baasje als ook voor de hond zelf. Wederzijds begrip vormt het fundament voor een jarenlange toprelatie. Lees hier alles over de correcte training van jouw hond.
Rasgroepen

Verzorging

Een goede verzorging is een onderdeel waar je voldoende aandacht aan moet besteden. Een hond heeft namelijk verzorging nodig om optimaal voor de dag te komen. Bovendien voelt je viervoeter zich een heel stuk beter wanneer hij of zij netjes verzorgd is. De hond zit automatisch een stuk beter in zijn of haar vel. Meer te weten komen over de optimale verzorging van honden? Bekijk dan zeker even deze categorie. Van handige verzorgingsproducten tot aan de juiste technieken. Je komt het bij ons allemaal een keer tegen.
Rasgroepen

Voeding

In veel opzichten vormt voeding de basis voor een optimale gezondheid van jouw hond. Op dagelijkse basis moeten ze bijvoorbeeld niet alleen voldoende, maar ook de juiste voeding binnenkrijgen. Dit is waar ze toch hun energie uit weten te halen. Vandaar dat je op de hoogte moet zijn van de juiste voeding voor precies jouw hond. Niet alleen met betrekking tot het type voeding, maar ook wat de kwantiteit betreft. Ontdek in deze categorie alle relevante informatie die hierover bekend is. Zo weet je binnen de kortste keren alles wat je over de voeding voor een hond zou moeten weten.